Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 158 g
 - Cholesterol 30.9 mg
 - Draslík 982.9 mg
 - Vláknina 74100.3 mg
 - Vitamín A 74100.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 145.6 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple.
 - 
                                2
V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
 - 
                                3
Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku
 - 
                                4
dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla.
 - 
                                5
S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali.
 - 
                                6
Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.