Potočnicová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1460 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 70.4 mg
 - Draslík 643.5 mg
 - Vláknina 12873.2 mg
 - Vitamín A 12873.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme.
 - 
                                4
Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 
                                5
Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje.