Celozrnný pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 288.7 mg
 - Vláknina 29230.5 mg
 - Vitamín A 29230.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy smíchané mouky s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 
                                2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
 - 
                                3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na drátěné podložce, případně položený na vařečku, přikrytý utěrkou vychladnout.
 - 
                                4
Horký chléb z žitné mouky nikdy nekrájíme, protože by mohl vzniknout tzv. "brousek".