Bramborová polévka mléčná s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 549.8 mg
 - Vláknina 5775.5 mg
 - Vitamín A 5775.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
 - 
                                2
Potom slijeme vývar, znovu dáme na oheň a přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání povaříme, přidáme zpět scezené brambory a přidáme kousek másla.
 - 
                                3
Nakonec do polévky zašleháme jedno vejce a přidáme sekanou petrželovou nať.