Bramborová polévka s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 7823.1 mg
  • Vitamín A 7823.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova.

  • 2

    Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku.

  • 3

    Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu