Thajská lososí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1040 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 39.7 mg
 - Draslík 534.3 mg
 - Vláknina 2487.3 mg
 - Vitamín A 2487.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
 - 
                                3
Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.