Koláč s čokoládovým krémem
Suroviny
- 60 g Kakao - prášek
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Ořechy vlašské
 - 140 g Cukr krupice
 - 30 g Droždí
 - 660 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 155.3 mg
 - Draslík 232.3 mg
 - Vláknina 11900.8 mg
 - Vitamín A 11900.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme vlažné mléko, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout.
 - 
                                2
Poté do těsta vmícháme máslo, 40g cukru, vejce, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                4
Plech vyložíme papírem na pečení, z těsta na něm vyválíme plát a pečeme asi 30minut.
 - 
                                5
Mezitím si připravíme krém. 500ml mléka smícháme s vanilkovým aroma a kakaem a přivedeme k varu. Zbývající žloutky ušleháme se zbylým cukrem, přidáme hladkou mouku a vmícháme do teplého mléka. Asi 5minut ještě zahříváme při nízké teplotě.
 - 
                                6
Krém necháme vychladnout, poté jim potřeme upečený koláč a posypeme jej oříškovými lupínky.