Jednoduché gazpacho
Suroviny
- 1 kostka Kostkový led
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 hrnek Rajčata
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Cibule
 - 2 polévková lžíce Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Paprika zelená
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Okurka salátová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 1086.4 mg
 - Vláknina 12300.8 mg
 - Vitamín A 12300.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.6 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
 - 
                                2
Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.