Pstruh se smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1075 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 154.6 mg
 - Draslík 1506.1 mg
 - Vláknina 16354 mg
 - Vitamín A 16354 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
 - 
                                2
Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
 - 
                                4
Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
 - 
                                5
Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
 - 
                                6
na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
 - 
                                7
Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.