Špenátové závitky s kořeněným mletým masem
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 200 ml Voda pitná
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Kmín mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 77.4 mg
 - Draslík 548.5 mg
 - Vláknina 6568.6 mg
 - Vitamín A 6568.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 158.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
 - 
                                4
Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.