Kuřecí prsa na limetách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 240 mg
 - Draslík 1468.6 mg
 - Vláknina 4298.3 mg
 - Vitamín A 4298.3 mg
 - Vitamín B6 2.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, vetřeme do nich sůl a pepř a vložíme do mělké ohnivzdorné misky, ve které je budeme péci.
 - 
                                2
Ze dvou limet ostrouháme kůru, rozkrojíme je napůl a vymačkáme z nich šťávu. Tu smícháme s nastrouhanou kůrou, 4 lžícemi olivového oleje a octem. Dobře promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme.
 - 
                                3
Řízky k sobě dobře přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
 - 
                                4
Mísu s řízky vyndáme z ledničky, necháme v pokojové teplotě zteplat a ještě jednou promícháme s marinádou.
 - 
                                5
Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Je třeba, aby maso bylo propečené, musí však zůstat šťavnaté.
 - 
                                6
Zatímco se maso peče, oloupeme zbývající limety, nakrájíme je na tenké plátky a odstraníme z nich jadérka. Svazek bazalky nasekáme nadrobno, přičemž si několik celých snítek ponecháme na ozdobu hotového pokrmu.
 - 
                                7
V malé pánvi rozehřejeme lžíci rostlinného oleje, přidáme plátky limety s nasekanou bazalkou a restujeme přibližně minutu, dokud limety nezačnou měknout.
 - 
                                8
Kuřecí řízky položíme na talíře, obložíme plátky limety a zalijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                