Pomazánka ze žervé a zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 32.3 mg
 - Draslík 236.8 mg
 - Vláknina 4346.6 mg
 - Vitamín A 4346.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a celer oloupeme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na malé kousky. Všleháme do másla žervé a připravenou zeleninu. Všechny suroviny ještě jednou zlehka prošleháme.
 - 
                                2
Nakonec přimícháme drobně nasekaný kopr, podle vlastní chutě sůl, pepř. Hotovou pomazánku podle potřeby naředíme smetanou a ještě jednou vařečkou promícháme.
 - 
                                3
Pomazánku uchováváme ve vhodné nádobě v lednici.