Pórková polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 32.9 mg
 - Vláknina 1366.5 mg
 - Vitamín A 1366.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.
 - 
                                3
Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
 - 
                                4
Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
 - 
                                5
Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.