Vepřové plátky na kmíně s rýží
Suroviny
- 350 g Rýže loupaná
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Vepřová kýta
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kmín drcený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 169.8 mg
 - Draslík 1195 mg
 - Vláknina 9203.3 mg
 - Vitamín A 9203.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.
 - 
                                3
Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.
 - 
                                5
Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.