Pstruh s chřestem a žampiony
Suroviny
- 800 g Pstruh
 - 200 g Chřest bílý
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Žampiony čerstvé
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 325.9 mg
 - Draslík 1844.9 mg
 - Vláknina 8738.3 mg
 - Vitamín A 8738.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a povaříme 20 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a šalvěj. Po prochladnutí promícháme se žloutky.
 - 
                                3
Na opečená filátka nasypeme žampiony nakrájené na plátky, obložíme je chřestem a přelijeme omáčkou. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.