Dobrá vánočka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 247.6 mg
 - Draslík 465 mg
 - Vláknina 12289.8 mg
 - Vitamín A 12289.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.
 - 
                                3
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
 - 
                                4