Ravioli plněné lilky a ricottou
Suroviny
- 250 g Sýr Ricotta
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 500 g Lilek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Bazalka
 - 3 g Bazalka
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Máta
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 232.2 mg
 - Draslík 636.4 mg
 - Vláknina 15511.7 mg
 - Vitamín A 15511.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.