Kuřecí proužky s mandlemi a švestkami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 100 g Švestky sušené
 - 5 g Hrozinky
 - 40 g Mandle
 - 10 g Sezam - semena
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 0.32 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 794.9 mg
 - Vláknina 7818.8 mg
 - Vitamín A 7818.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z kuřete omyjeme, osušíme, osolíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme. Mandle spaříme a oloupeme slupku.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji maso osmažíme. Potom přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky a necháme péct společně s masem.
 - 
                                3
Po osmažení přidáme ostatní ingredience, švestky, rozinky, mandle, med, šťávu z citrónu, kmín, skořici, pepř. Směs smažíme přibližně 30 minut.
 - 
                                4
Po osmažení posypeme sezamovým semínkem a podáváme.