Hrášková polévka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 544.3 mg
 - Vláknina 15125.2 mg
 - Vitamín A 15125.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme.
 - 
                                2
Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
 - 
                                3
Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme.
 - 
                                4
Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme.