Chodské kudlánky
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 170 g Lišky čerstvé
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Mléko - podmáslí
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 454 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 611.9 mg
 - Vláknina 6966.6 mg
 - Vitamín A 6966.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a dáme je do hrnce. Přidáme houby, vodu, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vodu přivedeme k varu a potom snížíme teplotu. Pomalu vaříme 20 minut.
 - 
                                2
V misce si ve sladké smetaně dohladka rozkvedláme hladkou mouku. V hrnečku si rozkvedláme vejce. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Když jsou brambory měkké, za stálého míchání přilijeme podmáslí, povaříme asi 2 minuty, přilijeme smetanu s moukou a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme vejce, kopr a odstavíme hrnec z plotny. Nakonec přimícháme do polévky podle chuti ocet a podáváme.