Krabí maso se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 400 g Krabí maso mražené
 - 100 g Cibule
 - 200 g Paprika červená
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1306 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 246.7 mg
 - Vláknina 4028.8 mg
 - Vitamín A 4028.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krabí maso rozmrazíme, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme, žampiony rozkrájíme na čtvrtky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme krabí maso, papriky, žampiony, česnek a orestujeme. Poté osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, ochutíme špetkou chilli, krátce podusíme a odstavíme.
 - 
                                3
V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku, naředíme mlékem, přidáme polovinu sýra a povaříme, až omáčka zhoustne. Zeleninu s masem rozdělíme do malých zapékacích misek, uhladíme, povrch polijeme omáčkou z pánve, posypeme zbytkem sýra a 10 minut zapékáme v silně vyhřáté troubě.