Žampióny se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 100 g Sýr Čedar
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.16 dl Mléko plnotučné
 - 1 kg Žampiony čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 63.1 mg
 - Draslík 613.7 mg
 - Vláknina 4435.2 mg
 - Vitamín A 4435.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně očištěné žampióny nakrájíme na proužky. Osmahneme spolu s oloupanou, na kousky pokrájenou cibulí v pánvi na rozehřátém másle do měkka. Přidáme ještě oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek, ochutíme solí, pepřem, zamícháme a přeložíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, osmahneme, zalijeme osoleným a opepřeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme na hustou omáčku. Nakonec do horké omáčky vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a nalijeme na dušené žampióny v zapékací míse.
 - 
                                3
Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poskládáme na tenká kolečka nakrájenou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních zapečeme po dobu cca 15 minut.
 - 
                                4
Po upečení necháme jídlo odpočinout 5 - 10 minut, poté krájíme na porce. Klademe na jednotlivé talíře a podáváme.