Křenové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 122 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 780.3 mg
 - Vláknina 12293 mg
 - Vitamín A 12293 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 175.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne.
 - 
                                2
Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce.
 - 
                                4
Podáváme k masu.