Curry z tofu
Suroviny
- 5 g Kari koření
 - 150 g Cuketa
 - 20 g Zázvor celý
 - 250 g Mrkev kořen
 - 300 g Sýr sójový - Tofu
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 170 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 624.5 mg
 - Vláknina 13763.7 mg
 - Vitamín A 13763.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, opereme, pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu a mrkev na plátky. Zázvor oloupeme a nasekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej a mrkev, papriku, pórek, dusíme 3 minuty, přidáme cuketu, dusíme ještě 2 minuty.
 - 
                                3
Přimícháme hrozinky, směs garam masala, kurkumu, koriandr, sójovou omáčku, mléko, limetkovou šťávu, sůl, kari a necháme vařit pod pokličkou 10 minut na mírném ohni.
 - 
                                4
Tofu nakrájíme na malé kostičky, zamícháme do kari, před podáváním necháme ještě směs 5 minut odpočinout na vypnuté plotýnce.
 - 
                                5
Podáváme teplé s kuskusem nebo rýží Basmati.