Pstruh s mandlovými šupinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 175 mg
 - Draslík 1105.1 mg
 - Vláknina 6991.3 mg
 - Vitamín A 6991.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané středně velké pstruhy omyjeme a uvnitř potřeme solí.
 - 
                                2
V nádobě smícháme mouku, sůl, pepř a strouhanou citrónovou kůru.
 - 
                                3
Pstruhy ve směsi obalíme a pečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany.
 - 
                                4
Opečené pstruhy vyjmeme a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem.
 - 
                                5
Vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím pstruhy. Plátky mandlí poskládáme na pstruhy tak aby vznikl dojem šupinek nebo je můžeme jen posypat. Na každého pstruha dáme plátek másla a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dokud mandle nezezlátnou.