Pečené bramborové řezy s cibulí
Suroviny
- 100 g Tuk
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 1000 g Brambory vařené ve slupce
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 971 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 216.3 mg
 - Draslík 1212.9 mg
 - Vláknina 18594.9 mg
 - Vitamín A 18594.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, mléko, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Těsto rozprostřeme ve vrstvě vysoké asi 1 cm na plech vymazaný máslem. Poklademe plátky cibule osmažené na polovině tuku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě a potom povrch pokapeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.