Suflé se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 922 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 737.7 mg
 - Vláknina 5336 mg
 - Vitamín A 5336 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 314.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce vložíme propláchnutý špenát a vaříme cca 4 minuty. Špenát slijeme a vymačkáme zbytek vody. Nahrubo jej nasekáme a dáme stranou.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 190°C. Vymažeme margarínem misku na suflé a dno posypeme strouhaným parmazánem. V pánvi si připravíme bešamel s mléka, mouky a margarínu.
 - 
                                3
Ve velké míse smícháme špenát, bešamel, vaječné žloutky, 2/3 čedaru, nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta se špenátem.
 - 
                                4
Vzniklé těsto nalijeme do připravené misky, posypeme zbytkem sýra a pečeme 30 minut dokud těsto nezezlátne.