Těstoviny s omáčkou z olihní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1293 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 97302 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 436.9 mg
 - Draslík 1235.3 mg
 - Vláknina 14626.9 mg
 - Vitamín A 14626.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šarlotky, rajčata a petrželku nasekáme, stroužky česneku prolisujeme, olihně nakrájíme na kroužky a omyjeme je.
 - 
                                2
Na oleji necháme zezlátnout šarlotky, přidáme česnek a až chytne barvu vložíme i dvě lžíce petrželky a olihně a promícháme. Smažíme je dvě minuty, pak přidáme víno. Vše chvilku podusíme.
 - 
                                3
Nakonec vložíme rajčata, mletou papriku, sůl, pepř, kastrol přikryjeme a směs dusíme asi hodinu.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a podáváme je s olihňovou omáčkou, bazalkou a petrželkou.