Linguine s tuňákovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 28.5 mg
 - Draslík 591.6 mg
 - Vláknina 5855 mg
 - Vitamín A 5855 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a
 - 
                                4
černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.