Španělská tapenada se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 872.2 mg
 - Vláknina 9626.3 mg
 - Vitamín A 9626.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
 - 
                                2
Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.
 - 
                                3
Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.