Špenátová barbouillade
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1749.6 mg
 - Vláknina 20905.7 mg
 - Vitamín A 20905.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 341.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme listy špenátu a necháme je chvíli spařit ve vařící, osolené vodě.
 - 
                                2
Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme, necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Společně se špenátem přidáme ke smažící se cibuli. Přisypeme všechno koření, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek.
 - 
                                4
Přilijeme 1 l vařící vody a přiklopené poklicí vaříme cca 40 minut do vyvaření veškeré vody.
 - 
                                5
K uvařené směsi přidáme rozklepnutá, nerozšlehaná vejce a ihned podáváme.