Smažené hřiby na listovém salátu
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Salát hlávkový
 - 100 g Strouhanka
 - 800 g Hříbky čerstvé
 - 300 g Majonéza
 - 150 g Salát kadeřavý
 - 1 ks Citrony
 - 8 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 8872 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1330.1 mg
 - Vláknina 25774.8 mg
 - Vitamín A 25774.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 10 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřiby očistíme a rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a hříbky na něm dozlatova osmažíme.
 - 
                                2
Saláty očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Usmažené houby rozložíme na salát spolu s dílky omytého citronu.
 - 
                                3
Okurky, cibulky a omytý kopr nasekáme a vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a podáváme k houbám.