Petrželkové passatelli s liškami
Suroviny
- 70 g Strouhanka
 - 50 g Petržel - nať
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Dýně
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Lišky čerstvé
 - 20 ml Olej olivový
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Sýr Provola
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 966 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 133.7 mg
 - Draslík 396.9 mg
 - Vláknina 4669.5 mg
 - Vitamín A 4669.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.
 - 
                                2
Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.
 - 
                                3
Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.
 - 
                                4
Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.
 - 
                                5
Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.