Irské rybí řízky
Suroviny
- 600 g Platýz - filety
 - 100 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 573.3 mg
 - Vláknina 288.8 mg
 - Vitamín A 288.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
 - 
                                2
Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami.