Gratinované brambory s česnekem a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 704.3 mg
 - Vláknina 8501.3 mg
 - Vitamín A 8501.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Ve smetaně rozšleháme česnek utřený se solí, sušenou petrželovou nať a kmín. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme částí smetany, poklademe další vrstvou brambor a poslední vrstvu přelijeme zbylou smetanou a zasypeme ustrouhaným sýrem.
 - 
                                2
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.