Sumec v bramboráku
Suroviny
- 600 g Sumec filety
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 300 g Brambory
 - 120 g Rajčata
 - 60 g Cibule
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Majoránka
 - 2 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 823 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 192.3 mg
 - Draslík 1484.7 mg
 - Vláknina 11525.5 mg
 - Vitamín A 11525.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme, Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Maso pokapeme citronem a osolíme, obalíme v části mouky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Špenát omyjeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince, poté omyjeme.
 - 
                                2
Nastrouhané brambory smícháme s vejci, majoránkou, česnekem a zbylou moukou. Maso obalíme ve vzniklém těstě a ihned osmažíme na rozpálené polovině dávky oleje. V druhé pánvi si necháme rozpálit zbytek oleje, osmahneme na něm do zesklovatění cibuli, poté přidáme špenát a necháme chvíli smažit. Pak zalijeme smetanou, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Ke špenátu přidáme rajčata a necháme prohřát. Porce ryby servírujeme se smetanovým špenátem a rajčaty.