Mandarinkový zelný salát
Suroviny
- 600 g Zelí hlávkové bílé
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Mandarinky
 - 1 ks Cibule
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 535.3 mg
 - Vláknina 11992.3 mg
 - Vitamín A 11992.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky, ty vložíme do misky, polijeme olejem, citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme tekutý med, chilli koření. Rukou vše dobře promícháme a promačkáme.
 - 
                                2
Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme, překrojíme na půlky a vmícháme do misky k zelí. Nakonec přimícháme tence nakrájenou, oloupanou červenou cibuli, nasekaný kopr. Salát dáme do chladna 60 i více minut odležet.