Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 160.4 mg
 - Draslík 342.6 mg
 - Vláknina 7191 mg
 - Vitamín A 7191 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně určené na polévku rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu višní vypeckujeme, druhou rozmačkáme, přidáme k ní pecky z první poloviny višní a 3 hřebíčky, zalijeme 1,2 l horké vody, vsypeme cukr, uvedeme do varu, asi 2 minuty povaříme, poté necháme 15 - 20 minut stát. Směs následně přecedíme, pecky i hřebíčky vyjmeme a dřeň propasírujeme zpět do ovocného vývaru.
 - 
                                2
Mezitím připravíme pelmeně: Do mouky rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml vody, přidáme špetku soli, smícháme a vypracujeme tuhé těsto. To na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, z níž tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko položíme 1 - 2 vypeckované višně, okraje těsta nakonec dobře stiskneme.
 - 
                                3
Před podáváním zavaříme pelmeně do vařící polévky, vaříme přibližně 5 - 10 minut. Odstavíme z ohně, podle chuti přisladíme a vmícháme šlehačku.
 - 
                                4
Polévku podáváme teplou, do každého talíře přidáme ještě lžíci zakysané smetany.