Ruská jablečná krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 181.8 mg
 - Vláknina 6135.8 mg
 - Vitamín A 6135.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme.
 - 
                                3
Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany.