Zapečená vejce v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 542.2 mg
 - Draslík 162.2 mg
 - Vláknina 849.8 mg
 - Vitamín A 849.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.
 - 
                                2
Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.
 - 
                                4
Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.
 - 
                                5
Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.