Lososové filety s rajčatovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 686.6 mg
 - Vláknina 3582.4 mg
 - Vitamín A 3582.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.
 - 
                                2
Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.
 - 
                                3
Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.
 - 
                                4
Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.
 - 
                                5
Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.
 - 
                                7
Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.
 - 
                                8
Mořskou sůl podáváme zvlášť.