Zelný salát s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 1589 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 5.6 mg
 - Draslík 375.6 mg
 - Vláknina 11766 mg
 - Vitamín A 11766 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet.
 - 
                                3
Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
 - 
                                4
Zelný salát s křenem podáváme vychlazený.