Pikantní sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 291.6 mg
 - Vláknina 3992.5 mg
 - Vitamín A 3992.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou.
 - 
                                2
V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej.
 - 
                                3
Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké.
 - 
                                4
Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat.