Hrušková marmeláda

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krupice
  • 20 g Kyselina citrónová
  • 1 hrst Máta
  • 1.5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.4 mg
  • Vláknina 10800.1 mg
  • Vitamín A 10800.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.

  • 4

    Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.

  • 5

    Přidáme nakonec kyselinu citronovou.

  • 6

    Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.

  • 7

    Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.

  • 8

    Poté sklenice uzavřeme.

Komentáře k receptu