Jablkové křížaly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 7600 mg
 - Vitamín A 7600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtiny a poté na silnější plátky. Ihned krátce ponoříme do vody smíchané s octem, abychom zachovali barvu. Scedíme, necháme okapat, rozložíme na plech a v otevřené, mírně vyhřáté troubě usušíme. Po vychladnutí podáváme, nebo uchováváme na suchém místě.