Rýpl - bramborové opečky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 816.9 mg
  • Vláknina 11420 mg
  • Vitamín A 11420 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory dáme do hrnce s 7 dl vody a uvaříme je doměkka - vaříme je asi 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a prolisujeme do mísy lisem na brambory. Na brambory nasypeme hrubou mouku, přidáme sůl a prsty brambory s moukou lehce promneme tak, že vznikne "žmolenka", ne těsto.

  • 2

    V pánvi rozpálíme sádlo a po částech bramborovou "žmolenku" opékáme dozlatová.

  • 3

    Opékance jsou křupavé, podáváme je s kysaným zelím.

Komentáře k receptu