Koláč z červeného vína
Suroviny
- 200 g Cukr moučkový
- 350 g Tuk
- 300 g Cukr krupice
- 100 g Čokoláda hořká
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Cukr vanilka
- 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 6 ks Vejce slepičí
- 6 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 26 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 231.5 mg
- Vláknina 2385.5 mg
- Vitamín A 2385.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.
-
2
Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.
-
4
Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.