Volská oka s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 225.9 mg
 - Vláknina 3477.2 mg
 - Vitamín A 3477.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osmahneme na oleji, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a dále smažíme. Po chvíli zakápneme trochou vody, maso dusíme do měkka. Směs osolíme, okořeníme mletou paprikou, promícháme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek.
 - 
                                2
Na masovou směs rozklepneme vždy jedno vejce, mírně osolíme, pokapeme horkým olejem, opepříme, přiklopíme a necháme ztuhnout bílky.
 - 
                                3
Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo pečivem.