Rizoto s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 271.3 mg
 - Vláknina 4574.8 mg
 - Vitamín A 4574.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
 - 
                                2
Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.
 - 
                                3
K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.
 - 
                                4
Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.