Žampionový guláš s párky
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Brambory
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 200 g Párky Debrecínské
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1531 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 851.3 mg
 - Vláknina 5087.4 mg
 - Vitamín A 5087.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.
 - 
                                2
Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.